MENU

Úspechy na súťažiach

POPRADSKÉ KLAVÍRNE PÓDIUM

(celoslovenská súťaž)

​Vo štvrtok, 25.04.2024, po prvýkrát otvorila ZUŠka v Poprade svoje brány pre šikovných mladých klaviristov z celého Slovenska, ktorí si prišli zmerať sily, ukázať svoje majstrovstvo a zasúťažiť si. Konkurencia bola skutočne veľmi veľká, ale naše žiačky dobré meno našej školy len potvrdili.
 
​V II. kategórii nás reprezentovala Zuzka Lineková z tr. p. uč. Štapinskej a Alžbetka Forgáčová z tr. p. uč. Takáčovej. Obe dievčatá sa umiestnili v striebornom pásme, čo bol pri počte súťažiacich naozaj krásny výsledok.
 
​V III. kategórii súťažila Laura Zoe Vaščáková z tr. p. uč. Štapinskej a Noemi Demočková z tr. p. uč. Takáčovej. Obe dievčatá vybojovali krásne zlaté pásmo.
Ďakujeme šikovným dievčatám za ich usilovnosť, ktorá priniesla úžasné výsledky a p. učiteľkám za ich prípravu.
Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí boli pri tejto súťaži nápomocní.

Cinemaa

(regionálne kolo)

V Spišskom kultúrnom centre a knižnici sa 25. 4. 2024 uskutočnilo regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby.
Porota v zložení Mgr. art. Mária Vašicová, animátorka Kriss Sagan a režisér Richard Staviarsky rozhodla o postupe do krajského kola v Rožňave deviatich filmov.
 
Súčasťou podujatia bol aj rozborový seminár, kde boli autori usmernení radami porotcov.
 
CENU s postupom do krajského kola získali naši žiaci  Literárno-dramatického odboru za reportáž  PAN (c. kategória: publicistika a dokumentárny film). 
Žiaci túto reportáž vytvorili spolu s pani učiteľkou Kristínou Korfant. 
Srdečne blahoželáme!

Festival Ivana Ballu 2024

(celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou)

Dňa 24. 04. 2024 sa konala celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou pod názvom Mladí gitaristi. Táto súťaž je súčasťou Hudobného Festivalu Ivana Ballu v Dolnom Kubíne. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy a výskumu spolu s tamojšou Základnou umeleckou školou. 

Na veľmi silne obsadenej gitarovej konkurencii s vynikajúcimi výkonmi gitaristov  boli úspešní aj naši najmladší umelci.

Tobias Zeleňák získal v I. kategórii 5. miesto a Daniel Demočko získal cenu za najmladšieho účastníka festivalu. Oboch žiakov pripravila pani učiteľka Michaela Regecová.

Máme veľkú radosť, že nám vyrastajú ďalší úspesní gitaristi. Blahoželáme!!!!

6. ročník krajskej súťažnej prehliadky v hre na dychových nástrojoch

(23. 04. 2024)

6. ročník krajskej súťažnej prehliadky v hre na dychových nastrojoch úspešne organizovala naša škola 23.04.2024 a  priniesla našim žiakom krásne výsledky:
 
zlaté pásmo v hre na trúbku si odniesli Martin Debnár a Timotej Kopper (z triedy p.uč. Mareka Kacvinského)
 
strieborné pásmo si z rúk porotcov prevzali flautistky Alísia Almássyová a Karolína Kozáková (z triedy p.uč. Denisy Kotradyovej a saxofonistka Margaréta Majerníková (z triedy p.uč. Slavomíra Rakytu)
 
bronzové pásmo si prevzala Ela Jakubová v hre na priečnu flautu z triedy p.uč. Denisy Kotradyovej.
 
Všetkým srdečne blahoželáme!
 
Sútaže sa zúčastnilo 55 mladých talentovaných umelcov v hre na dychových nástrojoch z Prešovského a Košického kraja.
 

Tatranská nota 

(celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou)

Obrovskú radosť z úspechu a pekné spoločné hudobné zážitky si odniesol zo súťažného víkendu náš Sláčikový orchester. V dňoch 19. – 21. 04. 2024 sa v  Tatranskej lomnici  konal Celoslovenský súťažný festival neprofesionálnych sláčikových orchestrov s medzinárodnou účasťou (okrem Slovákov sa súťaže zúčastnili aj 2 orchestre z Českej republiky) pod názvom Tatranská nota. Bol to tretí ročník. 

Naši “orchestráči” boli ocenení odbornou porotou krásnym 2. miestom. Podali naozaj pekný a hodnotný výkon, za čo im patrí veľká vďaka.

Ďakujeme aj našim rodičom, ktorí nám pomohli s odvozom na túto súťaž. Orchester pracuje pod vedením pani učiteľky Mariany Kacvinskej. Blahoželáme!

Mia dance festival

(semifinálové kolo)
 
Dňa 20.04. 2024 sa žiačky tanečného odboru 4/2/I z triedy pani uč. Michlíkovej zúčastnili semifináloveho kola súťaže Mia dance festival v Košiciach. Súťažili s dvomi choreografiami v kategóriach Contemporary/modern a Balet, za ktoré si odniesli nasledovné ocenenia:
🥇 1.miesto – Labute
🥉 3.miesto – Mount Everest
🏆 Choreografia Labute sa zároveň počtom bodov kvalifikovala na medzinárodné finále v Prahe.
Dievčatám aj pani učiteľke gratulujeme a držíme palce.

Divadelné Košice

(krajské kolo postupovej súťaže)

Krásny úspech v podobe zlatého pásma s priamym postupom do celoslovenského kola detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka si v sobotu 20. 04. 2024 odniesli  naši herci z krajského kola, ktoré sa konalo v Košiciach pod názvom Divadelné Košice.

Krásny postup si zaslúžil divadelný súbor mladších žiakov Studio 12+20 za inscenáciu O koníkovi Hrbáčikovi. Pod réžijnou taktovkou šikovnej pani učiteľky Evy Kopperovej. Hudobný podklad v inscenácii mal na starosti pán učiteľ Marek Jamrich.

Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v celoslovenskom kole.

Rómovia recitujú

( celoslovenské kolo)

19. 04. 2024 sa uskutočnilo v Košiciach celoslovenské kolo recitačnej súťaže Rómovia recitujú. Túto súťaž organizuje OZ Ďakujem – Paľikerav. 

Janka Pechová z triedy pani učiteľky Kristíny Korfant si odniesla víťazstvo v podobe 1. miesta v celoslovenskom finále 8. ročníka.

Z úpechu sa veľmi tešíme a blahoželáme!.

SCHNEIDEROVA TRNAVA

(celoslovenská súťaž)

​Inšpirujúci a zároveň motivujúci klavírny maratón pod názvom „SCHNEIDEROVA TRNAVA“ mali možnosť zažiť naše šikovné klaviristky Zuzka Lineková a Laura Zoe Vaščáková z triedy p. uč. Štapinskej.
​Celoslovenská klavírna súťaž prebiehala 18.04.2024 na pôde ZUŠ M. Schneidra – Trnavského v Trnave. Dievčatá súťažili v II. a III. kategórii v silnej konkurencii takmer 40 súťažiacich. Ich výkony, ktoré hodnotila odborná porota v zložení významných slovenských skladateľov, boli výborné a obe vybojovali krásne strieborné pásmo. Okrem diplomov si odniesli aj pekné zážitky a inšpiráciu do ďalšej práce.
​Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

Gitarová súťaž Bojnice

(celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou 18. – 19. 04. 2024)

Po dvoch dňoch plných gitarovej hudby sa v Bojniciach uzavrela Celoslovenská gitarová súťaž s medzinárodnou účasťou. Vrátili sme sa unavení, ale spokojní. Naši žiaci veľmi dobre obstáli v silnej konkurencii. Vo svojich vekových ategóriách sa všetci umiestnili v striebornom pásme a to: Tobias Zeleňák a Daniel Demočko z triedy Michaely Regecovej, Michael Kotrady z triedy Aleny Mušutovej, Šimon Štapinský a Dominik Mušuta z triedy Zuzany Pavlíkovej.

Ďakujeme sa reprezentáciu a prajeme veľa šťastia na ďalších súťažiach.

“Maľuj ako Rousseau”

(krajská súťaž)

14.3.2024 v Košiciach prebehlo 2. kolo výtvarnej súťaže s názvom „Maľuj ako Rousseau“. Naše žiačky Karolína Novotná (z triedy p. uč. Nahálkovej), Daniela Tkáčová a Eliška Andrašiková (z triedy p. uč. Vojtášovej) maľovali priamo v priestoroch galérie Rotunda. Reagovali na zadaný príbeh, mali zobraziť džungľu s tigrom, potôčikom a veľkým množstvom rastlín.
 
Dňa 11.4.2024 prebehlo vyhodnotenie výtvarných prác a vernisáž výtvarnej súťaže. Bolo udelených 7 cien.
Daniela Tkáčová (4./2./I.) získala Cenu Národného inštitútu vzdelávania a mládeže (NIVAM). Gratulujemeee.

Deň tanca – Kežmarok

(krajské kolo)

Dňa 13.04. 2024 sa žiaci tanečného odboru zúčastnili súťažnej prehliadky Deň tanca, na ktorej vystúpilo vyše 1000 tanečníkov z Košického a Prešovského kraja. Žiaci predviedli hodnotné výkony a aj napriek tomu, že niektoré štartovali na tanečnej súťaži vôbec po prvý raz a merali si sily s tými najlepšími tanečníkmi z dvoch krajov, odniesli si nasledovné ocenenia:
🥈Strieborné pásmo – Run, boy run (p.uč. Michlíková)
🥈 Strieborné pásmo – Vojna v srdci (p.uč. Váradi)
🥉 Bronzové pásmo – Viking (p.uč. Michlíková)
🥉 Bronzové pásmo – Ocean eyes (p.uč. Váradi)
🥉 Bronzové pásmo – Pyžamová párty (p.uč. Váradi)
🥉 Bronzové pásmo – Dreams (p.uč. Kamenická)
Ďakujeme žiačkam za skvelú reprezentáciu školy, pani učiteľkám za prípravu, rodičom za pomoc a podporu a v neposlednom rade tiež vedeniu školy.

 

Z rozprávky do rozprávky

(regionálne kolo)

Spišské kultúrne centrum a knižnica organizovalo dňa 09. 04. 2024 51. ročník regionálneho kola celoslovenskej postupovej súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka pod názvom Z rozprávky do rozprávky v priestoroch Spišského divadla. 

Naša divadelná skupina Studio 12+20 sa na súťaži predstavila s rozprávkou O koníkovi Hrbáčikovi pod režisérskou taktovkou pani učiteľky Evy Kopperovej. Na súťaži získali zlaté pásmo s návrhom do krajského kola. Živú hudbu v predstavení mal na starosti pán učiteľ Marek Jamrich.

Blahoželáme našim hercom a rovnako aj pani učiteľke ku krásnemu výkonu a ešte krajšiemu oceneniu. 

AMFO 2024

(regionálne kolo)
 
Žiaci multimediálneho odboru z triedy p. uč. Tomáša Ceteru opäť žnú úspechy vo fotografickej súťaži AMFO 2024.
V kategórii: samostatná fotografia do 15 rokov zvíťazila Nela Dzurendová s fotografiou – Pravá tvár. Fotografia postupuje do krajského kola.
V kategória: experiment získali čestné uznanie: Michal Petrík – Štruktúra 2, 5, 6, 8 a Michaela Krajčiová – Despota 1, 2
Vernisáž víťaznýc prác sa bude konať v priestoroch Spišského kultúrneho centra a knižnice 04. 04. 2024 o 17:00 hod.

SHOWTIME DANCE Košice

(krajské kolo)

23. marca sa v Košiciach konala medzinárodná súťaž všetkých tanečných štýlov SHOWTIME DANCE 2024. Naša ZUŠ sa prihlásila so siedmimi choreografiami. Najmladší žiaci 1./1./I. z triedy p. uč.alexandry  Michlíkovej získali strieborné umiestnenie  s choreografiou Sakkirjaven polka rovnako ako aj  žiaci 2./1./I. s choreografiou Pozor, zákruta!. V kategórii výrazové tance – mix. žiaci 3./1./I. s choreografiou Runaway získali bronz .

Žiaci z triedy p. uč. Jany Kamenickej získali tri zlaté umiestnenia v kategórii folklór a to s choreografiou Myjavské variácie a Fľaškový a v kategórii moderné tance, jazz získala zlato choreografia Clocks.

Rovnako v zlatom pásme  sa umiestnili aj žiačky z triedy p.uč. Gabriely Váradi s choreografiou Ocen eyes.

Z úspechov sa tešíme. Blahoželáme a ďakujeme žiakom za reprezentáciu školy ako aj pani učiteľkám za prípravu.

POETIKA KLAVÍRA

19. 03. 2024 – (regionálna krajská súťaž)

​Takýto názov nesie súťažná prehliadka v hre na klavíri pre žiakov Košického a Prešovského kraja, ktorá sa uskutočnila 19. marca 2024 v Michalovciach.
​Tejto súťaže sme sa zúčastnili prvý krát. Súťažilo sa v 4 kategóriách. Našu školu
v I. kategórii reprezentovala Zuzana Lineková, ktorá v silnej konkurencii 24 súťažiacich vybojovala krásne strieborné pásmo a strieborné pásmo získala aj Laura Zoe Vaščáková, ktorá súťažila v II. kategórii v konkurencii 20 súperov. Obe žiačky pripravila p. uč. Lucia Štapinská.
​Našim šikovným klaviristkám srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov!

Rómovia recitujú

(18. 03. 2024-krajské kolo)

Krajské kolo recitačnej súťaže Rómovia recitujú, ktoré sa uskutočnilo 18. 03. 2024  v Košiciach prinieslo Janke Pechovej z triedy pani učiteľky Kristíny Korfant nádherné 1.miesto v kategórii poézia. Srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole.

Hviezdoslavov Kubín

(okresné kolo)

Jubilejný 70. ročník okresného kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín usporiadalo Spišské kultúrne centrum a knižnica v dňoch 13. a 14. marca. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov literárno-dramatického odboru z triedy p. uč. Evy Kopperovej. 

Krásne 1. miesta s postupom do krajského kola získali:

Filip Franko –  4. kategória próza

Kristína Sakmárová – 4. kategória poézia

ďalej sa naši žiaci umiestnili nasledovne:

Karolína Claire Dzurejová – 2. miesto – 2. kategória poézia

Sofia Pavlová – 3. miesto – 4. kategória poézia

Všetkým srdečne blahoželáme!

FULLSTAR 

(12.03.2024-Ružomberok-celoslovenská súťaž)

Veľmi sa tešíme a musíme sa pochváliť, že aj tento rok naši speváci z tried p.uč. Demekovej a p.uč. Formelovej získali krásne ocenenia na celoslovenskej 🎤speváckej súťaži FULLSTAR v Ružomberku.

Súťažilo sa v 5. kategóriách kde bolo celkovo vyše 100 účastníkov a všetci naši žiaci získali ocenenie.

Z triedy p.uč. Demekovej v 1. kategórii získala bronzové pásmo Beáta Hodačová,v 2. kategórii získala bronzové pásmo Alena Mušutová, v 3. kategórii získala strieborné pásmo Katarína Löschnerová.

Z triedy p.uč. Formelovej súťažila Sára Mária Hollaarová a získala krásne zlaté pásmo.

Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie úspechy. Ďakujeme Vám!

Výtvarné spektrum

(regionálne kolo – 07.03.2024)

Regionálne kolo celoštátnej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby vyvrcholilo vo štvrtok 7. 3. 2024 v Kaštieli v Smižanoch. Do regionálneho kola pre okres Spišská Nová Ves a Gelnica sa prihlásilo 19 autorov so 61 dielami. Odborná porota v zložení Mgr. art. Tomáš Cetera, Mgr. art. Amálka Ľudmila Valenčíková a Mgr. art. Michal Daňko vyberala tie najlepšie diela na výstavu a tiež na postup do krajského kola súťaže. V priestoroch Kaštieľa si tak budú môcť návštevníci obhliadnuť 47 diel  od 19 autorov do 7. 4. 2024.

V B. kategórii – kresba a grafika bola ocenená naša žiačka Nela Zeleňáková z triedy p. uč. Vojtášovej, s prácou ,,Včelia kráľovná.” Blahoželáme!

Festival detskej filmovej a fotografickej tvorby

(január 2024 – celoslovenská súťaž)

Krásne 1. miesta získali Samuel Uharček a Ema Suľovská na celoslovenskom Festivale filmovej  a fotografickej tvorby, kde zaslali svoje fotografie. Súťaž organizovala ZŠ s MŠ M. Hella v Štiavnických Baniach. Okrem diplomov boli žiaci ocenení aj hodnotnými cenami a to IPadom, ktorý môžu využívať v ďalšej tvorbe. Žiaci pracujú pod vedením pána učiteľa Tomáša Ceteru.

Gitarová Prievidza

(celoslovenská súťaž)

Dňa 23.11.2023 sa v Prievidzi na celoslovenskej súťaži “Gitarová Prievidza 2023” rozozvučali struny klasických gitár. Našu školu reprezentovala Laura Javorská, z triedy Mariána Mikolaja. V kategórii 3.C s medzinárodnou účasťou získala ocenenie v bronzovom pásme. Laure aj pánovi učiteľovi blahoželáme a tešíme sa s vami. Chceme sa poďakovat aj Laurinmu oteckovi za odvoz na súťaž.